Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тестът за COVID-19 на Румен Радев е отрицателен

Общество

Тестът за COVID-19 на Румен Радев е отрицателен

Снимка:

Резултатът е потвърден от Националната референтна лаборатория

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на президента Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин, съобщиха от пресцентъра на президентството. Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. 

Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица.

Скандалът около Радев гръмна вчера, когато се разбра, че той е бил контактен със заразения шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров. Двамата са имали контакт на 16-ти, а Петров е дал положителен тест на 18-ти октомври.

Радев заминал на посещение в Естония, въпреки че е бил информиран още в неделя, че Петров е заразен. Това стана и причина българската делегация да прекъсне посещението си в Естония. „След пристигането на информацията в Естония са взети всички необходими мерки и българската делегация е била изолирана в хотела“, написа вчера на страницата си във Фейсбук президентът на Естония Керсти Калюлайд.

Пред чакащите го медии Радев определи случилото се като активно мероприятие, дело на „доброжелатели“.  


Коментари (1)

Не втори а трети. Тъпанари!
21.10.2020 12:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още