Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тежката катастрофа с четирима загинали: Без маркировка и знаци на пътя Велико Търново-Русе

Общество

Тежката катастрофа с четирима загинали: Без маркировка и знаци на пътя Велико Търново-Русе

Тежката катастрофа с четирима загинали: Без маркировка и знаци на пътя Велико Търново-Русе - Tribune.bg
Снимка:

Ремонтни дейности, липса на пътни знаци и маркировка са установили от Агенция „Безопасност на движението по пътищата“ в участъка на пътя Велико Търново - Русе, където в събота загинаха 4 души при катастрофа.

„На мястото на инцидента ние установихме, че има възложени ремонтни дейности, които от части са изпълнени, подменена е асфалтовата настилка на пътя, непосредствено до мястото на инцидента има нова настилка, но липсва маркировка. Липсва и сигнализацията с пътни знаци, която да сигнализира, че там има ремонтни дейности. Има множество дървета, които не са обезопасени“, обясни в пред Нова телевизия Бойко Рановски, експерт Агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Срокът за полагане на маркировката там е края на месец август, поясни той.  

„Причните може да са всякакви - разсейване или заспиване на водача”, предположи Рановски, но отказа да даде категоричен отговор какви могат да бъдат причните за тежкото произшествие. „Там има достатъчно разследващи полицаи“, каза той.  

По думите му това един от най-натоварените пътища в страната. „Основният трафик между Румъни и Турция е точно оттам“, уточни Рановски.  

Той поясни, че в момента има 24 опасни участъци в страната, по тях има уведомления от АПИ и има започнати действия по обезопасяването им.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати