Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тежко остава състоянието на 6-ма от пострадалите в пожара край Варна

Общество

Тежко остава състоянието на 6-ма от пострадалите в пожара край Варна

Снимка:

Прокуратурата във Варна се заема да разследва случая

Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в Дома за възрастни хора край Варна. Инцидентът стана в неделя малко преди 4 часа сутринта. Четирима души починаха. По първоначална информация причината за пожара е късо съединение в една от стаите.

Осем от възрастните хора остават на лечение две жени са в многопрофилната болница „Света Анна" във Варна, а шестима са във Военноморската болница.

За тях постоянно се грижат един лекар и три медицински сестри, съобщи за БНТ д-р Васка Апостолова, токсиколог във Военноморската болница. Въпреки това състоянието им остава тежко.

Шестимата пациенти преминаха един курс на лечение в барокамера още вчера, предстои им още един, тъй като лечението под налягане и с повишено съдържание на кислород е най-добрата терапия при вдишване на дим.

Двете жени в болница „Света Анна“ вече са в стабилно състояние и опасност за живота им няма, съобщиха от здравното заведение.

За съжаление, пожарът в дома взе четири жертви, 89-годишният мъж, предизвикал инцидента, е изгорял в стаята си. Той е бил настанен в дома само два дни преди инцидента, бил е незрящ и с психични проблеми.

Друг мъж почина вчера сутринта в реанимацията на университетската болница „Св. Марина“. По-късно в стаята си издъхна възрастна жена, а друга почина при преместването на част от обитателите на дома в друга негова сграда. Изяснява се доколко смъртта на двете има пряка връзка с пожара.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебното производство по случая.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още