Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тюленчето в Делфинариум Варна ще се казва Лия

Общество

Тюленчето в Делфинариум Варна ще се казва Лия

Тюленчето в Делфинариум Варна ще се казва Лия - Tribune.bg
Тюленчето, родено наскоро в  Делфинариум Варна ще се казва Лия, съобщават от атракциона и напомнят, че днес Делфинариум Варна празнува 38 години от създаването си. 
"Тюленчето ще се казва Лия и е кръстено на баща си Лео. Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, за да не бъде стресирано. С майката Бианка са отделени в самостоятелно помещение, а служителите полагат най-добрите грижи за тях", утонняват от делфинариума в морската ни столица.
 
За празника днес ще има забавна програма, викторина с награди и много сувенири за децата.
"Отделно пускаме семеен билет за посещение на представление с делфините. При минимум 4 закупени билети само през сайта на Делфинариум Варна, един детски билет ще бъде безплатен", посочват от управата на атракциона.
 
Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се пълни с морска вода чрез специална помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преработка преди да достигне до басейна. В делфинариума има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните брегове на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук. В него вече има и 3 тюлена.
 
Екипът на Делфинариум Варна си пожелава нов дом за животните за кръглата годишнина след 2 години. Той се надява Община Варна да придвижи документите за разширението и модернизирането на сградата и басейните. Проектът за разширението е одобрен, платен и съгласуван. В общината е внесено предложение за обединяването на близки прилежащи собствени терени, съответно 863 кв. м и 2700 кв. м, за които инвеститорът иска обединение. Проектът ще се реализира непосредствено до настоящата сграда и ще се запази облика на Морската градина.
"Ние отглеждаме бозайниците с много любов и внимание, но заслужават да живеят в по-големи помещения и басейни, където да се чувстват по-комфортно. За голямо наше учудване вече повече от година и половина няма отговор от страна на Община Варна или обратна връзка по придвижване на проекта за обединяване на парцелите и осъществяване на новото модерно съоръжение", настоява ръководството на варненския делфинариум.

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети