Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тонове боклук след всяка вечер протест в София

Общество

Тонове боклук след всяка вечер протест в София

Тонове боклук след всяка вечер протест в София - Tribune.bg
Снимка:

„След 22 часа шумът прераства в истински терор и то терор на десетина души върху стотици, които обитават центъра“, заявява потърпевша

Тонове боклук, празни бутилки, смачкани хартиени знамена се натрупват по площадите на София след всяка вечер протести. Живеещите в центъра са силно изнервени и са с нагласата за саморазправа с протестиращите заради отпадъците. Общината организира спешно почистване - още през нощта, но боклукът и шумът са много, което изнервя жителите на София, пише „24 часа“.

„Каня протестиращи в дома ми да опитат да успокоят и приспят моята едногодишна дъщеря. След 22 часа шумът прераства в истински терор втора вечер и то терор на десетина души върху стотици, които обитават центъра. Абсолютно умишлено тези хора крещят с мегафон, надуват свирки.... Кого наказват? Бойко Борисов? Ами той е в Бояна по това време, а не в центъра на София, описва атмосферата жена, която живее на ъгъла на бул. „Дондуков“ и улица „Раковски“. Тя е втрещена и от това, което остава късно вечер на булевард „Дондуков“ след протеста.

Стъпкани хартиени знамена, тоалетна хартия, празни бирени бутилки. Нали част от протестиращите са еколози или те пазят само морето и планините от презастрояване, пита майката на едногодишното момиче.

Друга жителка на София, която живее до втора важна точка на протеста – „Орлов мост“, вижда как всяка вечер служителите по чистотата идват след протестиращите и събират с часове боклуците. Шумът и тук е огромен. В сряда вечер дамата, която имала среща недалеч от Орлов мост - Гранд хотел София, пътувала час и половина с автомобила до дома заради блокадите на кръстовища.

„Уважавам протеста и чувам най-различни искания от мегафоните и микрофоните, но да тероризираш хората като теб, за да предизвикаш промяна при политиците е неефективен подход“, убедена е тя.     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети