Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Топъл обяд ще се предоставя по домовете на нуждаещите се до 19 юни

Общество

Топъл обяд ще се предоставя по домовете на нуждаещите се до 19 юни

Топъл обяд ще се предоставя по домовете на нуждаещите се до 19 юни - Tribune.bg
Снимка:

Общини и райони на общини ще могат да кандидатстват за финансиране до 21 април

Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се ще бъде удължена до 19 юни 2020 г., съобщават от Агенцията за социално подпомагане. За целта на Агенцията вече са отпуснати 5,1 млн. лв. от държавния бюджет, като разчетите са средствата да покрият нуждите на около 50 000 души. От утре до 21 април 2020 г. общини и райони на общини ще могат да кандидатстват за финансиране, като ще трябва да направят подбор на потребителите на услугата.

От топъл обяд могат да се възползват самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. Общините ще запазят всички възможности за подбор - сигнали от граждани, отворена телефонна линия, информация от доставчици на социални услуги и институции и др., за да се гарантира, че помощта ще достигне до най- нуждаещите се. Приготвената храна – супа, основно ястие, хляб и десерт (поне веднъж седмично), ще се доставя до домовете. В момента от услугата се възползват 20 000 души в страната.

Подробна информация за реда и начина за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане - http://asp.government.bg/.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети