Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Топлофикация – Перник“: Без парно градът ще е в нова бедствена ситуация

Общество

„Топлофикация – Перник“: Без парно градът ще е в нова бедствена ситуация

Топлофикация – Перник: Без парно градът ще е в нова бедствена ситуация - Tribune.bg
Снимка:

 

„Без парно Перник ще е в нова бедствена ситуация, идентична на земетресението от 2012 г. и водната криза, предупреждават от местната „Топлофикация“.

Изпълнителният директор Чавдар Стойнев се опасява, че при отказ на абонатите от парно за сметка на отопление с електрическа енергия, ще последва режим на тока.

 По данни на дружеството за миналия отоплителен сезон разликата между планираната и реалната цена за природен газ и въглеродни емисии е била близо 16 милиона лева.

„Топлофикация – Перник“ използва природен газ като спомагателно гориво и затова е изключена от списъка с компенсации.

„Разбираме решението на КЕВР за цената на природния газ, но не разбираме нито ние как ще плащаме за него, нито нашите абонати, ако регулаторът вдигне още цената за отопление“, алармират от "Топлофикация - Перник".

Според ръководството на дружеството при очакван дефицит от 35 милиона лева единственото решение е трупане на дългове към „Булгаргаз“, който също е в незавидно положение.

Чавдар Стойнев посочи, че очевидно цената за битовите абонати трябва да бъде повишена, но „Топлофикация“ няма как да бъде буфер поредна година, защото всички резерви отдавна са изчерпани. Решението за компенсациите е спешно и неотложно, настоява изпълнителният директор.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети