Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Трагедия: 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград - (ОБНОВЕНА)

Общество

Трагедия: 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград - (ОБНОВЕНА)

Трагедия: 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

5-годишно дете почина тази нощ на път за спешното отделение на болницата в Благоевград. Най-вероятната причина за смъртта е аспирация.

Преди да бъде потърсена спешна помощ, детето е страдало от болки в корема, разстройство, гадене и повръщане от около 5 дни.

Засега се знае, че детето е закарано в спешния център в град Рила след 3-4 дни, в които имало разстройство и повръщане. Медиците от Рила преценили, че детето трябва да бъде транспортирано до болницата в Благоевград. Оттам обясниха, че при пристигането детето вече било без жизнени показатели.

„Докарано е в нашата болница вече починало. Според екипа, който го е поел, детето е било в клинична смърт, без жизнени показатели - нито сърдечна, нито дихателна дейност. Веднага са започнали реанимационни мероприятия, продължили повече от 40 минути. Дълго време са правени опити детето да бъде съживено”, заяви д-р Димитър Димитров, директор на МБАЛ-Благоевград.

„Въпреки всичко, разпоредих вътрешна комисия, която да разследва случая. Нямам притеснение по отношение на нашия екип”, каза той.

Според него най-вероятната причина за смъртта е аспирация. Предстои да бъде направена аутопсия.  

Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ съобщи, че се е самосезирала и започва извънредна проверка на МБАЛ-Благоевград, ЦСМП – Кюстендил/ФСМП – Рила и личния лекар на детето.

Медиците в спешното отделение в Благоевград са направили всичко по силите си с реанимационни действия да спасят детето, но смъртта вече е била настъпила, казаха за БНТ от МБАЛ-Благоевград.

Медиците констатирали смъртта на детето, а дали тя е настъпила по пътя към спешно приемно в Благоевград или преди това, ще остановява разследване на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дете, болница
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати