Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Транспортният министър за БДЖ: Уверяваха ме, че всичко е наред, разбрах от медиите за проблеми

Общество

Транспортният министър за БДЖ: Уверяваха ме, че всичко е наред, разбрах от медиите за проблеми

Транспортният министър за БДЖ: Уверяваха ме, че всичко е наред, разбрах от медиите за проблеми - Tribune.bg
Снимка:

Тримата шефове на дружеството депозираха оставки

„Оставката на ръководството на БДЖ не е оценка за тяхната работа, но това е разбирането ми за водене на политика и предстои в близките дни да взема решение дали да приема оставките заедно или по отделно“. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта Росен Желязков.

Изявлението идва броени часове след като стана ясно, че оставки са подали изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, председателят на Съвета на директорите Велик Занчев и финансовият директор Филип Александров.

Министърът уточни, че при встъпването му в длъжност е бил уверен от ръководството, че няма никакви проблеми в дружеството, с изключение на поръчката за нов подвижен състав, която в момента временно е спряна.

„Въпреки това на 24 октомври 2018 г. назначих проверка от Звеното за вътрешен одит към МТИТС. Целта е да се анализира готовността за изпълнение на графика за движение на влаковете, състоянието на подвижния състав и други проблеми, които биха могли да бъдат открити в хода на проверката“, поясни той.

Скоро след това бил изненадан от публикации в медиите за наличието на доклад, депозиран в МТИТС и ДАНС от изпълнителния директор Владимиров, съдържащ твърдения за редица проблеми в холдинга.

Такъв документ до самия министър никога не е стигал.

Като мотиви за оставките са посочени нарушена комуникация между членовете в Съвета на директорите в дружеството, която може да се отрази в работата и на дъщерните дружества.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати