Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Трасето на третия лъч на метрото с възможност за паркинги за 1200 коли

Общество

Трасето на третия лъч на метрото с възможност за паркинги за 1200 коли

Снимка:

По трасето на третия лъч на метрото има възможност да бъдат изградени буферни паркинг за над 1200 автомобила. Това сочи анализ на "Софияплан" и направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община, съобщи Монитор.

"В големите градове по света отдавна функционира успешно системата от буферни паркинги Park&Ride. Хората оставят автомобилите си в паркингите и се придвижат до желаната дестинация, използвайки добре развитата система на обществения транспорт. Това допринася за разтоварване на трафика в гъсто населените градски центрове, осигуряване на а повече възможности за активно придвижване, повече публични пространства, по-чист въздух и като резултат по-качествена градска среда", се посочва в анализа.

В изследването е следвано разбирането, че те не бива да се намират в центъра на града или в райони с висока плътност на застрояване и недостатъчна пропускателна способност на уличната мрежа, за да не създават допълнителен конфликт. В рамките на анализа са изработени схеми, показващи зоните откъдето тръгват колите, които биха ползвали паркинга, както и основните дестинации, към които биха се отправили хората, оставящи автомобилите си в подземния гараж.

Седемте терена с най-голям потенциал за изграждане на буферни паркинга според анализа са:

Автостанция Изток - 300 автомобила;

Владимир Вазов - Станислав Доспевски - 100 автомобила;

Владимир Вазов - Васил Кънчев - 72 автомобила;

Красно село - 220 автомобила;

Бул. Монтевидео - 150 автомобила;

Овча купел 2 - 150 автомобила;

Горна баня/СОП - бул. “Президент Линкълн” - 250 автомобила.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още