Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тренд: Все повече българи вярват в COVID-19, намалява процентът на конспирация

Общество

Тренд: Все повече българи вярват в COVID-19, намалява процентът на конспирация

Снимка:

Една трета от българите са на мнение, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип

Все повече българинът се убеждава, че коронавирус съществува, макар че всеки шести у нас не вярва в него. Това показва проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”, проведено от 2 до 10 ноември. 935 хил. души или 17% са съгласни, че коронавирусът не съществува и че това е световна измама. Отчита се лек спад в споделящите това твърдение спрямо месец юни, когато делът е 23%. Естествено се е повишил делът на несъгласните през ноември – 65% спрямо 56 през юни. Това се дължи в голяма степен на повишаването на броя на заболелите и смъртните случаи и фактът, че в по-голяма степен хората познават вече човек, който е болен или е бил болен.

Една трета от българите са на мнение, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. С увеличаването на възрастта намалява делът на хората, които са съгласни с това твърдение.

52% от българите са на мнение, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Една четвърт не са съгласни с това твърдение. Делът на смятащите, че коронавирусът е изкуствена болест през месец юни е 43 на сто.

ИзследванеИзследване

Проучването отново регистрира висок дял - 45% на смятащите, че коронавирусът е изкуствено създадена болест с цел фармацевтични компании да печелят.

През месец април повече от половината българи -  53% са били съгласни, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята. Този дял през юни и ноември това мнение намалява до 40 на сто.

Конспирациите спрямо заразата държат нива, но намаляват като процент,отчитат от „Тренд“.

16% от българите са съгласни, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях. През юни месец всеки пети българин е бил съгласен с това твърдение.

14 на сто от анкетираните са на мнение, че американският милиардер Бил Гейтс стои зад пандемията, за да контролира хората чрез чипове във ваксините. 47% не са съгласни с това твърдение, а близо 40% го оставят без отговор. Все повече са и българите – 53 на сто, които не са съгласни, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията. Над половин милион българи (10%) обаче са съгласни с това твърдение. Делът на съгласните през юни е бил 12 на сто, отчитат от изследователския център.  


Коментари (6)

Анастас #

ДОБЪР ЗНАК => значи намаляват:

ПоЧитателите на СЕГА - Дневник - Нова Зора - Галерия - Уикенд - Строго Секретно
Слушателите на БНР
Гледачите на Божков TV - Нова TV - АЛФА и Первъй к'Анал ...

(Екпертизата е направена по поръчка на Анастас#)
24.11.2020 11:31 / Отговор
Анастас #

АНТИ-Ваксърите се готвят да осерат ефира след пристигането на първите ваксини след 2-3 месеца ....

Ще им пригласят от ДС Синода на БПЦ + ДеБъйските Хипстъри + Зелените Талибани

!!!
Проучването е проведено сред 15 хил психопата от Движение Анти-ваксър + Кръжок Веган + Асоциация Зелени Насрани

(социологически аналогически)
24.11.2020 11:35 / Отговор
иван скоро ще ви ебем и соросоиди гадове
25.11.2020 11:07
Една трета са напълно достатъчни за да се разпространява заразата неконтролируемо. Всички социологически изследванията показват, че нямаше никакъв друг начин да се предпазим като интелигентните хора с превантивни мерки без да се стигне до разпространение и смъртност като днешната и по-голяма. Трябва да видиш, да пипнеш да останеш без въздух за да поумнееш. И пак не е сигурно. Ако тия 30% неверници не постъпват в болница когато се заразят, в болниците ще има места, но точно те реват и претендират най-шумно как не са получили здравна помощ. Отчайващо дебелоглавие и невежество.
24.11.2020 19:52 / Отговор
ван аве я се скрий бе , аз нали го минах това ... знаеш ли как се излекувах с препарати срещу отравяне с тежки метали , това ако ми го кажеш в лицето ше ти еба майката
25.11.2020 11:06
иван точно обратното , вече всички разбраха че това е измама и реално ни пръскат с тежки метали отрови и вируси а спътницте на елон мъск са внвни, скоро хората ще отрепят циганското прасе бойко борисов и всички буклуци от герб
25.11.2020 11:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още