Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Три ключови кръстовища в София остават блокирани

Общество

Три ключови кръстовища в София остават блокирани

Снимка:

Продължава блокадата на пътя Стара Загора – Хасково

Остават блокирани три големи кръстовище в София – Орлов мост, до Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“. На тях са разположени палатки на протестиращите.

Вчера от СДВР съобщиха, че общо на тези места е имало 50 души. 23 палатки и 9 шатри са разпънати на Орлов мост. Там протестиращите са 30 души. 12 души са на кръстовището пред Софийския университет, те са с 18 палатки и 5 шатри. Пред площад „Независимост“ има 8 души със 7 палатки и 6 шатри. Апелираме протестиращите да не възпрепятстват свободното придвижване на всички граждани и да се съобразяват и с техните права, заяви вчера Красимира Стоядинова от СДВР.

Заради тази блокада е променен маршрутът на 17 линии на градския транспорт в столицата. От общината опитват да облекчат трафика в пиковите часове чрез управление на светофарите.

Трето денонощие е блокиран и пътят между Хасково и Стара Загора. Протестиращите искат да бъдат пропуснати от полицията до детелината на автомагистрала „Тракия“. При тях вчера беше кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който обясни, че за да се прави подобно нещо трябва да има официално депозирано писмо в общината. 

Движението от Стара Загора към автомагистралата се отклонява по обходни маршрути.  


Коментари (1)

Пссст! Пссст! Мунчо - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
04.08.2020 19:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още