Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Три нови пожара за 5 ч. в Благоевградско, има изгорели къщи

Общество

Три нови пожара за 5 ч. в Благоевградско, има изгорели къщи

Три нови пожара за 5 ч. в Благоевградско, има изгорели къщи - Tribune.bg
Снимка:

Свиквана е спешна среща при Областния управител

Само за 5 часа горяха три нови пожара в Благоевградско. Има изгорели къщи. В 17. 46 ч. вчера, 3 август, в РСПБЗН Сандански е получен сигнал за възникнал пожар в стърнище край с. Любовище. Пет екипа на противопожарните служби в Сандански и Петрич са погасили огъня. Унищожени са къща - 80 кв. м., покривна конструкция – 150 кв. м., домашно имущество, техника, 40 бр. дървета. Причина – скъсан ел. проводник.

По-късно снощи в 23.22 часа в РСПБЗН Гоце Делчев е получен сигнал за пожар, обхванал вила в м. Попови ливади. Един екип е участвал в гасенето на огъня, който е унищожил сградата – 50 кв.м, покривна конструкция – 40 кв.м., домашно имущество, дървен материал. Причина – необезопасен комин.

4 минути след полунощ днес в РСПБЗН Сандански е получен сигнал за пожар в широколистна гора край с. Петрово, общ. Сандански. Действията по ликвидиране на огъня продължават, но пожарът е овладян и локализиран.

Припомняме, че в понеделник голям пожар бушува край с. Бучино, който е втори за 8 дни. Поради усложнената пожарна обстановка днес при областния управител Николай Шушков ще се проведе работна среща.

На нея ще участват ръководители и представители на териториални органи на изпълнителната власт и институции имащи отношение към усложнената пожароопасна обстановка на територията на област Благоевград. Ще бъдат набелязани мерки и действия, за поддържане на готовност за реакция, с цел недопускане на пожари и запалвания.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети