Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Троянският проход е затворен, през Превала и Рожен не се пропускат тежки камиони

Общество

Троянският проход е затворен, през Превала и Рожен не се пропускат тежки камиони

Троянският проход е затворен, през Превала и Рожен не се пропускат тежки камиони - Tribune.bg
Снимка:

425 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа

425 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим, информират от пътната агенция.

За снегопочистване временно е ограничен тежкотоварният трафик над 12 тона по първокласния път Е-79 Враца - Мездра. За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“.

В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала” и „Рожен“, както и по път II-37 Батак – Доспат, път III-197 Доспат - Борино - Тешел - Девин; път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките; път III-866 Девин-Михалково.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети