Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЦИК: Прекратено е гласуването с машини в 4-ти МИР Велико Търново

Общество

ЦИК: Прекратено е гласуването с машини в 4-ти МИР Велико Търново

ЦИК: Прекратено е гласуването с машини в 4-ти МИР Велико Търново - Tribune.bg
Снимка:

При проблеми с машинното гласуване - да се уведомяват с имейл ЦИК и „Сиела Норма“

Централната избирателна комисия/ЦИК/ спря гласуването с машини в 4-ти МИР във Велико Търново, съобщи говорителят на ЦИК Таня Цанева.

Причината е грешна подредба в електронната бюлетина на номерата на преференциите в една от кандидатските листи. Там ще бъде изготвен частичен протокол за тези, които вече са гласували машинно. При отчитането на резултатите от вече подадените гласове с машини, ще се взема предвид номерата на кандидатите така, както е регистрирана кандидатската листа и така ще бъдат отчетени преференциите, реши още ЦИК.

Гласуването във Велико Търново ще продължи с хартиени бюлетини. Комисията ще изпрати писмо до всички Районни избирателни комисии при проблеми с машинното гласуване да уведомяват ЦИК и доставчика „Сиела Норма“ с имейл, в който да опишат конкретния проблем.

От РИК Бургас е постъпил сигнал, че във вчерашния ден са били доставяни химикали с черен цвят, а въпреки, че грешката е била коригирана, в една от секциите хората са гласували с тях. Ще бъдат издадени указания бюлетините да бъдат зачетени за действителни, увериха от Комисията, защото грешката не е по вина на избирателите.

Подвижните секции за хора с увреждания в страната са 283, в болници има 199 секции, а за карантинирани и изолирани секционните комисии са 46. В местата за задържане има 12 секции. 6 международни организации със 129 наблюдатели проследяват провежданите на днешните парламентарни избори. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати