Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЦИК: В 61 държави ще бъдат разкрити секции за парламентарния вот на 2 октомври

Общество

ЦИК: В 61 държави ще бъдат разкрити секции за парламентарния вот на 2 октомври

ЦИК: В 61 държави ще бъдат разкрити секции за парламентарния вот на 2 октомври - Tribune.bg
Снимка:

На този етап секции за гласуване извън страната за изборите на 2 октомври ще се разкрият в 61 държави, съобщи Централната избирателна комисия/ЦИК/. В одобрения към момента списък фигурират общо 723 секции зад граница в 61 държави, като в Русия са посочени две секции - в Москва и в Санкт Петербург, а Украйна не фигурира.

Не по-късно от 10 септември ЦИК ще определи окончателно местата в държавите, в които ще се образуват секции зад граница и броят им във всяко населено място въз основа на обобщени данни. Ще се вземат предвид и заявленията, които българите в чужбина подават за вписване в избирателни списъци и посочват места, където се намират.

На този етап най-много секции е планирано да се разкрият в Турция - 143, в Обединеното кралство те са 128, а във Федерална република Германия - 116, но там все още няма яснота дали ще бъде разрешено да се открият секции извън консулските и дипломатическите ни мисии. В Испания са посочени 64 секции, в САЩ - 42.

Все още няма окончателна информация от външното ни министерство за дадените разрешения на България да проведе избори и да разкрият секции на 2 октомври.  Затова и част от местата са под въпрос, посочват от ЦИК.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦИК, избори, секции
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети