Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тунел „Железница” на Е-79 в пълен мрак от 6 дни заради кражба, трябват 100 хил. лева да светне отново

Общество

Тунел „Железница” на Е-79 в пълен мрак от 6 дни заради кражба, трябват 100 хил. лева да светне отново

Тунел Железница на Е-79 в пълен мрак от 6 дни заради кражба, трябват 100 хил. лева да светне отново - Tribune.bg
Снимка:

Водачите да се движат с повишено внимание в тунел "Железница" на главния път Е-79 между Благоевград и Симитли, тъй като няма осветление, предупредиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Причината - съоръжението е било обект на кражба на трансформатор от трафопоста, който осигурява електрическо захранване за тунела. Инцидентът е станал преди шест дни и вече има една тежка катастрофа, станала в тъмния тунел.

Трафопостът е собственост на Областното пътно управление в Благоевград и се намира на черен път, вдясно от южния вход на тунела. За ремонта са нужни 100 000 лв., за което е изготвено искане за отпускане от АПИ на нужните средства. А докато стане това, тунелът ще е без осветление, предаде БНР.

"Пътно съоръжение като това не би следвало да остане без електрозахранване. Когато човек влезе в тунел и той не е добре осветен се получава едно като черно петно пред вас. Самото око не може толкова бързо да се приспособи към тъмнината и тогава е изключително опасно, защото, не дай си Боже да се случи нещо пред теб, много къса и бавна ще бъде реакцията на шофьора", коментира пред БНТ пътният експерт Георги Бързаков.

В писмено становище от АПИ съобщиха, че скоро осветлението ще бъде възстановено след монтирането на нов трансформатор. Дотогава от двете страни на тунела са поставени предупредителни табели за липсата на светлина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати