Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Турист загина в Рила

Общество

Турист загина в Рила

Турист загина в Рила - Tribune.bg

Не се препоръчва излизане във високите части на планините, съобщиха от ПСС

Турист е починал в района на Рила, в местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Спасителите обясниха, че това е млад човек, който вероятно е паднал в улея. 

Три отряда на Планинската спасителна служба са участвали в нощната акция по изваждането му – от Благоевград, София и Самоков. Самата акция е приключила към 5:00 ч. тази сутрин. „Много сложен терен, доста хлъзгав участък, използвани са въжета за спускане в улея, който е много стръмен и е разположен между връх Злия зъб и връх Ловница“, обясниха от ПСС. 

Трябва много да се внимава във високата част на планината и на стръмните места, съветват планинските спасители. Да се тръгва с подходяща екипировка и обувки и да не се излиза извън пътеките и маркировката, добавят те. 

От ПСС уточняват още, че температурите са паднали с 5 до 7 градуса от вчера до днес. 

Не се препоръчва излизане във високите части на планините, атмосферните условия през деня ще са лоши. Ще духа много силен вятър, особено в района на Стара планина. Времето ще е облачно и мъгливо, казаха още от ПСС. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети турист, Рила
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати