Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Туристическият бизнес: Канят ни на срещи с предрешен резултат

Общество

Туристическият бизнес: Канят ни на срещи с предрешен резултат

Снимка:

Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) изразява искреното си възмущение от поведението на държавните органи по отношение на секторите хотелиерство и ресторантьорство. Това се казва в позиция, разпространена до медиите.

Властите ни канят на срещи и разговори, които се оказва, че са с предрешен резултат и единствената им цел е да ни откажат да отстояваме правата си - няма да допуснем подобна гавра с бизнеса и хората, работещи в сектора ресторантьорство и хотелиерство! Вчера близо 3 часа обсъждахме слабостите на приетия от правителството Национален оперативен план за справяне с Ковид 19 и необходимостта от спешната му ревизия“, пишат те.

Всички присъстващи на срещата достигнахме до извода, че предвидените в плана здравни мерки е необходимо да бъдат променени“, твърдят от КБТБ.

Вместо спазване на поетите ангажименти и предприемане на адекватни действия от страна на държавата за справяне с кризата, часове след проведената среща обаче бизнесът разбрал от медиите, че в понеделник предстои ново затваряне.

И вместо усилията, действията и целите ни да са общи, оказва се, че решенията са взети, нашите аргументи остават нечути, а проведената среща - само прах в очите на бизнеса. Изказването на заместник-министъра на здравеопазването д-р Александър Златанов, който обяви предстоящо затягане на мерките, при това на някакъв измислен регионален принцип, но със национална заповед е повече от недопустимо. Тази сутрин същото направи и временният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Тоест, от една страни ние си чешем езиците с едни представители на държавата, които уж са овластени да вземат решения, а други също властимащи, излизат и говорят неща, коренно различни от тези, за които сме постигнали консенсус. Кацаров за пореден път излъга! Излъга, че браншът ни ще бъде чут, излъга и че има готови икономически мерки за подкрепа на бизнеса и пречка за прилагането им е само актуализацията на бюджета“, категорични са фирмите.

И ни омръзна да слушаме, че нямало да има затваряне на заведения! Ограничаването на нощните клубове с работно време до 23 часа означава ЗАТВАРЯНЕ! А намаляване на капацитета до 30% без допълнителна подкрепа е ФАЛИТ! Категорично се противопоставяме на всякакво затваряне на бизнеси при наличието на достатъчно ваксини. Отказваме да носим отговорност за чуждата безотговорност и да поемаме на плещите си неспособността на здравния министър да се справи с кризата и да убеди хората да се ваксинират. Настояваме за спешно разработване на точни и ясни икономически мерки. Настояваме за спешна ревизия на Националния план за справяне с Ковид 19“, се казва още в позицията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още