Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Туристическият бранш подкрепя протеста на превозвачите

Общество

Туристическият бранш подкрепя протеста на превозвачите

Снимка:

Националният кризисен щаб за спасение на туризма в България, създаден от най-големите обединения на туризма у нас - Алианс на туристическата индустрия в България (АТИБ) и Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ), категорично подкрепя националния протест, организиран от Националната конфедерация на автобусните превозвачи, който ще се проведе в цялата страна на 28 септември между 10 и 12 часа. В София събитието стартира пред храм-паметника „Александър Невски“. Това обявиха от Националния кризисен щаб за спасение на туризма в България.

„Подкрепяме и се присъединяваме към усилията на колегите да защитят правото си на труд и отправяме апел към своите членове да подкрепят справедливите искания на протеста.

Отново подчертаваме, че здравните мерки, налагани на бизнеса трябва задължително да бъдат придружени от ефективни икономически и социални за запазване на служителите и за оцеляване на фирмите.

Отново подчертаваме, че прилаганите  към настоящият момент икономически мерки  са неприложими и неефективни!“, се казва още в съобщението им.

„Наясно сме, че глобалната здравна криза COVID-19 нанесе огромни щети върху икономическия живот в световен мащаб.  За нас сега е най-важно да бъдат опазени здравето и живота на хората и на нашите служители, но здравните мерки трябва да са ефективни, като не водят до ликвидиране на отделни сектори от бизнеса.

От Националния кризисен щаб за спасение на туризма в България сме категорични, че ще продължим  да предприемаме  всички позволени от закона действия, за да гарантираме правото на работа на компаниите и на своите служители, с една основна цел - да съхраним този важен за икономиката на страната ни структуроопределящ отрасъл!“, подчертават от Националния кризисен щаб за спасение на туризма.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема