Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Туроператорите предлагат ваучери за почивка, а не финансова компенсация на клиентите

Общество

Туроператорите предлагат ваучери за почивка, а не финансова компенсация на клиентите

Снимка:

Ако върнат парите за предплатените почивки, ще фалират, твърдят от бранша

Предоставянето на ваучери, вместо връщане на пари за капарирани екскурзии, може да спаси туристическия бранш, след като кризата с коронавируса приключи, заяви пред БТВ говорителят на Кризисния щаб в туризма Емил Абузов. Той разясни, че когато клиент плати, туроператорът се разплаща с всички контрагенти – туроператори и хотели и др.

„В момента, огромна част от тези пари са в наши контрагенти. Авиокомпаниите и хотелите са в сходна ситуация и нямат парите, за да ги върнат. Вариантът с ваучерите е препоръчан от Европейската комисия“, уточни Абузов.

Говорителят на Кризисния щаб в туризма посочи, че за по-голяма сигурност ваучерите ще се разпространяват от Министерството на туризма.

„Клиентите искат парите си, не защото не им се пътува, а защото ги е страх, че нас няма да ни има. Имаме и застраховки, намерили сме начин как да защитим тези пари. Ако се стигне до фалити, топката ще остане при застрахователите, а не се знае те как ще реагират. Ако клиентите настояват за парите си, накрая може да се стигне до там нас да ни няма, а те да не получат парите си“, коментира Абузов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив