Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Турският посланик: Убитият граничар Петър е герой, виновният ще бъде наказан

Общество

Турският посланик: Убитият граничар Петър е герой, виновният ще бъде наказан

Турският посланик: Убитият граничар Петър е герой, виновният ще бъде наказан - Tribune.bg
Снимка:

Той падна в борба за защита на границите на своята държава, турската полиция гледа на него като брат, коментира нейно превъзходителство Айлин Секизкьок

„За нас Петър е герой, защото той падна в борба за защита на границите на своята държава. И турската полиция гледа на него като един брат, който също е загубил живота си. Нашата болка е толкова силна, колкото е и за българския народ. Веднага след това изключително неприятно събитие турските власти задържаха отговорния човек. Той вече е в затвора и бих искала да ви уверя, че ще бъде наказан сериозно за престъплението, което е извършил“.

Това увери в интервю пред БТВ нейно превъзходителство Айлин Секизкьок, посланик на Турция в България.

Тя даде и подробности относно задържаните у нас заподозрени за съучастие в атентата в Истанбул.

„Мога да ви кажа в този момент, че турските и българските власти, прокуратурата, полицията, разузнаването работят усърдно и в тясно сътрудничество, за да може да установим и заловим отговорните за това нападение. Не искам да навлизам в подробностите за оперативните начини на сътрудничество между двете държави, но вярвам, че ще доведе до резултати, до добра новина за двете ни държави“, каза тя.

Секизкьок нито потвърди, нито отрече информацията за планирани нови атентати на турска територия.

„Както казах, това е изключително чувствителна теза и е част от оперативното сътрудничество между двете страни и съжалявам, че не мога да отговоря директно“, подчерта дипломатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети