Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Турция и Русия ни поздравиха за 3 март

Общество

Турция и Русия ни поздравиха за 3 март

Турция и Русия ни поздравиха за 3 март - Tribune.bg
Снимка:

Медведев: Помним подвига на Шипка за свободата; Ердоган: Благополучие и просперитет на приятелския български народ

Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравително писмо от председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод националния празник на страната ни – 141 години от Освобождението на България от османско иго.

Председателят на правителството на Руската федерация ще пристигне на официално посещение у нас след два дни - на 4 и 5 март по покана на българския премиер, Медведев и Борисов ще обсъждат сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма. Двамата ще открият и Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

„В този знаменателен ден ние си спомняме за мъжеството на руските войни и българските опълченци, които се сражаваха на Шипка и под Плевен за свободата и независимостта на България. Техният подвиг завинаги ще остане в историята на нашите страни“, се посочва в поздравителното писмо до българския премиер.

Дмитрий Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера и ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата.

В писмото до българския министър-председател Борисов премиерът на Руската федерация пожелава още щастие и просперитет на българския народ.

Премиерът получи поздравително писмо от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод националния празник на Република България.

В писмото турският президент изразява увереност, че достиженията и сътрудничеството във всяка една област между България и Турция, постигнати по време на настоящото правителство на премиера Борисов, ще продължат да се развиват на основата на взаимен интерес. „За реализирането на тази цел, пожелавам да продължим съвместната ни работа с решителност“, се посочва още в писмото на президента на Турция.

В поздравителното писмо Реджеп Тайип Ердоган пожелава още благополучие и просперитет на „приятелския български народ“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети