Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Търговският регистър ще заработи след 15 август

Общество

Търговският регистър ще заработи след 15 август

Търговският регистър ще заработи след 15 август - Tribune.bg
Снимка:

Причината за срива били техническа, а не кибератака

Справки за актуално състояние на фирмите ще могат да бъдат извършвани от 15 август, сряда. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите функционалности на Търговския регистър, съобщиха от Агенция по вписванията. От там гарантират, че за времето на нарушаване на достъпа до регистрите, действия спрямо данните в тях не са извършвани и възможности за злоупотреби не съществуват.

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде възобновена поетапно до пълно отстраняване на техническите причини за преустановения достъп, уточниха от ведомството.

Всички останали регистри на Агенция по вписванията работят с пълните си функционалности.
ИТ-експерти от Агенция по вписванията, ИТ-експерти на ангажираната с поддръжката фирма и съвместно с други държавни ведомства продължават да работят в непрекъснат режим в изпълнение на Плана за действие за възстановяване на регистъра в пълната му работоспособност.

Агенцията отново поднася извинения на потребителите си за причинените неудобства, пише още в съобщение от ведомството. И се допълва, че причините са изцяло технически и не са резултат от злонамерена външна намеса.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети