Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Училище нарушава противоепидемичните мерки, всички са в клас

Общество

Училище нарушава противоепидемичните мерки, всички са в клас

Училище нарушава противоепидемичните мерки, всички са в клас - Tribune.bg
Снимка:

В нарушение на мерките против епидемията ученици от 5-ти до 12-и клас се обучават в класните стаи. Това установи проверка на Регионалната здравна инспекция, съобщава NOVA телевизия.

Родители на ученици от частното училище, които пожелали да запазят анонимност, изпратили до телевизията сигнал, че от началото на 2021-а година децата им се обучават присъствено.

В съобщения било обяснено на родителите, че „най-важен е просперитетът и успехът на учениците“ и е взето решение да се учи присъствено.

От ноември 2020-та година до февруари 2021-а в Регионалната здравна инспекция са постъпили 10 сигнала от родители на деца от училището.

„Има установени нарушения на противоепидемичните мерки и то не еднократно – до момента са съставени 3 акта, два на физическо лице, един на юридическо лице, всички са за нарушаване на противоепидемичните мерки”, казват от РЗИ.

Днес екип на здравната инспекция отново посети училището за проверка. Във връзка с тези нарушения е съставен акт на административен директор на училището и е издадено предписание за спиране на присъственото обучение. Наложената санкция е в размер на 1000лв.

От Министерство на образованието съобщиха, че училището не съществува в регистрите им като учебно заведение.

„Ако не се спазва предписание за спиране ще последва даване на цялата преписка на прокуратурата за неспазване на противоепидемичните мерки и застрашаване на здравето на децата”, казват контролните органи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати