Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Училищните директори настояват за алгоритъм за преминаване към дистанционно обучение

Общество

Училищните директори настояват за алгоритъм за преминаване към дистанционно обучение

Училищните директори настояват за алгоритъм за преминаване към дистанционно обучение - Tribune.bg
Снимка:

Работодателите в системата са изпратили предложение до здравните власти

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България с предложение към здравните власти да се изготви алгоритъм за преминаване на паралелки в дистанционно обучение.

Предложението е до образователното и здравното министерства,  до главния държавен здравен инспектор и до РЗИ, информира във Фейсбук страницата си председателят на съюза Диян Стаматов, който е директор на столичното 119-то Средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“.

 

От организацията пишат, че в последните дни много области на страната са в червената зона и се налага да има алгоритъм та, където според издадените заповеди се налага на локално ниво в училищата да се вземат решения за преминаване на ротационен принцип за обучение от разстояние в електронна среда. Настоява се медицинските специалисти в училищата да правят ежедневни проверки и статистики на заболеваемостта в училищата - за брой и причини за отсъствията на учениците, като се информират училищните ръководства.

Да има определяне на процент отсъстващи ученици от дадена паралелка или випуск, при които да се премине към ротационен принцип на обучение в електронна среда - 25 или 30% в клас/випуск. Да се определи и броят на учебните дни, през които да се извършва ротацията на паралелките или випуските - 5 или 10 учебни дни, с цел запазване на по-дълъг период на присъствено обучение. Регионалните здравни инспекции да информират за създадените правила училищата в своите области с ясна и точна заповед, предлагат от организацията. От съюза на училищните директори изразяват надежда, че тези правила ще станат реалност възможно най-скоро и директорите ще могат, съобразно своите правомощия, да организират процеса на обучение. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети