Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Учители и родители в неведение как ще се учи от понеделник

Общество

Учители и родители в неведение как ще се учи от понеделник

Учители и родители в неведение как ще се учи от понеделник - Tribune.bg
Снимка:

Родители и учители продължават да се в неведение как ще се учи в понеделник. Решение за това трябва да вземат МОН и МЗ. Оказва се, че обещанията на новата власт, че това няма да става със заповед от днес за утре, а ще дават информация седмица по-рано не са точно така.

Майка на двама ученици очаква да разбере как ще случи това, за да може да организира грижите около децата си, след края на ваканцията.

„Наистина е много неприятно. Всеки ден отварям електронните дневници, за да видя дали няма съобщение от ръководствата на училищата, които посещават синовете ми. Уви и до този момент не знам дали ще са присъствено или не, дали ще бъдат и двамата в клас или единият ще остане вкъщи“, коментира Ани Петрова пред Tribune.bg.

„Говорих и с други родители, защото всяко семейство се опитва да организира графиците си. Има деца, които са при баби и дядовци в провинцията, заради ваканцията, но ако продължат онлайн родителите им могат да ги оставят там, за да има постоянно човек с тях. Доста неприятна ситуация ще стане, ако ги вземат и се окаже, че няма да посещават училище и ще трябва да се мисли система, за да не остават сами“, обясни тя.

„Опитахме да говорим и класните ръководители, за съжаление и те все още не знаят как ще се случат нещата от понеделник. Те казаха, че чакат и ще ни уведомят веднага, щом получат инструкции“, допълни майката.

Оказва се, че и директорите на училищата също са в неведение за плановете на МОН и МЗ.

„Как ще продължи училището от 7 февруари?  В изключително динамичната обстановка трудно може да се отговори еднозначно! Директорите на училища сме на различни позиции по отношение на подхода за продължаване на обучението след 7 февруари. В едно сме категорични - МОН и МЗ трябва да оповестят своето решение своевременно, а не в петък в 17:29 ч.“ това пише в профила си във фейсбук директорът на столичното 119-то СУ Диян Стаматов.

„За всички ни е ценно образованието! Присъственото образование! Но!  Спазването на приложения в страната план за действие и реалната обстановка, предполага: - присъствено за 1-4 клас  и - ротация за по седмица на 5-12 клас до преминаване в по-нормален здравен климат.“, допълва той.

„С оглед на необходимостта от организация на дейностите за училищата е добре оповестяване на решението да бъде в разумен срок“, призовава Стаматов.

Така родители, учители и директори остават в очакване на заповеди и инструкции от МОН и МЗ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати