Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Учителка изгори маска в час

Общество

Учителка изгори маска в час

Учителка изгори маска в час - Tribune.bg
Снимка:

Учителка, която преподава химия, а на по-малките ученици - и по предмета "Човек и природа", изгорила по време на часа пред децата предпазната маска срещу коронавирус. Сигнализира пред БНТ майката на едно от децата, станали свидетели на показното в класната стая.

Учителката по предмета "Човек и природа" на дъщеря ми си позволи да гори маска в своя час. Преди това тя обяснила на децата, че носенето на маски нарушава човешките ѝ права и за нея това било равносилно на насилствено налагане на носене на бурка. Бях силно притеснена от тези внушения. На първо място ми беше неприятно сравнението между един религиозен символ и средство, което предпазва здравето на децата. Бях категорично несъгласна, че учителката оспорва родителския ми авторитет, с който аз настоявам дъщеря ми да носи маска като предпазно средство", пише майката.

Пред държавната телевизия обаче учителката се оправдава, че това е било само експеримент в часа по химия с цел да изучат децата как гори материя от естествен произход или от синтетичен. Възпитателката уточнява, че експериментът е проведен в кабинета по химия и ставало дума за експеримент. 

„Аз не диктувам в какво да вярва учителката и в какво не, но съм несъгласна тя да подтиква моето и други деца към поведение, което е рисково за тяхното здраве. Мисля, че е недопустимо учебните часове да се превръщат в арена на полемика за covid- мерките", пише от своя страна майката на ученичката, станала свидетел на изгарянето на маската.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети