Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Учредява се „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД

Общество

Учредява се „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД

Учредява се Здравна инвестиционна компания за детска болница ЕАД - Tribune.bg
Снимка:

Предметът на дейност на дружеството е изграждане на Национална многопрофилна детска болница

Министерският съвет прие Разпореждане за учредяване на еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД, гр. София.

Предметът на дейност на дружеството е извършване на всички разрешени от закона дейности, свързани с организацията и контрола по изграждането и пускането в експлоатация на обект от национално значение: „Изграждане на Национална многопрофилна детска болница“, както и всякаква друга, незабранена от закона дейност. Правата на държавата ще се упражняват от министъра на здравеопазването, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Дружеството е с капитал в размер на 100 000 000 лв., формиран, чрез парична вноска на държавата, внесена, както следва: 30 000 000 лв. - към момента на вписване на дружеството; 50 000 000 лв. - до 1 година след вписването на дружеството; и 20 000 000 лв. - до 2 години след вписването на дружеството. Средствата, необходими за изграждане на Националната педиатрична болница са предвидени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2020 година и в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2020-2022 г.

По този начин се създава единна структура, която да осъществява организацията и контрола по изграждането на Националната детска болница до завършването й като строителен обект, окомплектоването й с оборудване и медицинска апаратура и превръщането й в готовност за работа като лечебно заведение по смисъла на Закона за лечебните заведения.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети изграждане

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети