Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Удължават карантината в шивашката фабрика в Плевен

Общество

Удължават карантината в шивашката фабрика в Плевен

Удължават карантината в шивашката фабрика в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

Ръководството спря работата на фирмата, в която работят 920 работници и служители

В Плевен удължават карантината в шивашката фабрика „Мизия“ с още 14 дни. В един от цеховете беше  регистрирано огнище на коронавирус. Продължават изследванията  с PCR тестове, съобщи БНР. 

Регионалната здравна инспекция наложи първоначално карантина на един от цеховете. Ръководството спря работата на фирмата, в която работят 920 работници и служители.

„Във фабриката „Мизия“ удължихме с още 14 дни карантината. Фактически от самото начало на откриването на случаите до края, което ще рече някъде между 13-и и 15-и май, ще станат около един месец, 28 дни. Там направихме сериозно проучване, първо на целия цех и на прицелни групи от другите, общо към 160, от които около 30% са положителни, грубо казано, от тези, които бяха изследвани. Сега, от последните 12 нямаме още резултати, там предполагам, че ще е по-малко, тъй като те нямат съществена връзка все пак. И оттук нататък ще се гледа състоянието на хората, на целия състав, и ако се наложи, ще правим допълнителни изследвания“, коментира какво е положението към днешния момент, в който изтича карантината д-р Атанас Гарев -  директор на РЗИ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети