Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Удължават сроковете на протоколите и рецептите на хронично болните

Общество

Удължават сроковете на протоколите и рецептите на хронично болните

Снимка:

Заради пандемията НЗОК е удължила, както в началото на кризата, сроковете на протоколите и рецептите за лекарства на хронично болните. В началото на следващата година НЗОК ще инициира кръгла маса за подходи, които да разрешат проблемите и на пациенти с редки заболявания, чието лечение касата не реинбурсира. Това каза проф. Петко Салчев, управител на Здравната каса в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Проф. Салчев беше категоричен, че парите, които Здравната каса дължи на личните лекари, ще бъдат изплатени във вторник за ноември и декември.

На 18 декември ще бъдат изплатени допълнителните средства на болничните заведения, които не са достигнали необходимия минимум от дейности.

По отношение на мерките за подпомагане на медиците, проф. Салчев заяви, че за договореното допълнително заплащане по 1000 лева ще се търсят начини то да продължи и след Нова година.

Управителят на НЗОК се защити срещу упреците на Лекарския съюз за мудната работа на администрацията, която бави плащанията на лекарите като подчерта, че процедурата включва и други длъжностни лица, например Надзорния съвет.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още