Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Удължиха противоепидемичните мерки до 9-ти ноември

Общество

Удължиха противоепидемичните мерки до 9-ти ноември

Удължиха противоепидемичните мерки до 9-ти ноември - Tribune.bg
БГНЕС

Срокът на действие на досегашните противоепидемични мерки се удължава до 9-ти ноември. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването, публикувана на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Документът регламентира задължително носене на предпазни маски в болници и лечебни заведения, както и специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Всички, които не са от едно семейство/домакинство,когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора да спазват физическа дистанция от 1,5 м.

Работодателите и ръководствата във висшите учебни заведения имат ангажимент да проветряват редовно помещенията и да осигуряват дезинфекция. Не трябва да се допускат на работа или в университета хора с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При възможност и по преценка те ще трябва да организират и дистанционна форма на работния процес (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени.

В обществените и търговските обекти е задължително да може да се осигури дистанция от метър и половина, както и да има поставени дезинфектанти на входовете.

Задължително остава и провеждането на ежедневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети