Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Удължиха с 3 години срока за ползване на справките от кадастъра

Общество

Удължиха с 3 години срока за ползване на справките от кадастъра

Снимка:

С три години се удължава срокът, в който ще могат да се ползват някои от услугите и справките, предоставяни от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, за които бе предвидено да спрат да се предоставят до края на 2020 година. Това е записано в проект на Постановление, с което се изменя Тарифа номер 14 за таксите, които се събират в системата на МРРБ и областните управи, съобщава пресслужбата на кабинета.

Така до края на 2023 година граждани и юридически лица, нотариуси и представители на ведомства и общини ще продължават да могат да заявяват и да получават препис-извлечение от кадастралния регистър на недвижимите имоти, списък с координати на подробни точки, копие от кадастрална карта или на част от нея в графичен или в цифров вид, при досегашните условия, вид и такси, определени за тях.

До края на 2023 година информационната система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще бъде надградена с нови функционалности. В резултат на това след този срок ще има възможност, вместо посочените по-горе справки и услуги, да бъдат предоставяни: справка за данни от кадастралната карта и кадастралните регистри и/или от специализираните карти, съдържаща данни, избрани от заявителя; справка за границите на административно-териториалните единици и териториалните единици, включително землищни граници, както и справка от информационно-административната карта. От системата ще се предоставя също извлечение от кадастралната карта и кадастралния регистър на недвижимите имоти за поземлен имот, за сграда или за самостоятелен обект към минал момент; извлечение от кадастралната карта и кадастралните регистри и/или от специализираните карти по видове данни, избрани от заявителя; извлечение за границите на административно-териториалните единици и териториалните единици, включително землищни граници; извлечение от информационно-административната карта.                                                                                                                                             


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още