Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Украинските бежанци се изнасят от хотелите в Слънчев бряг

Общество

Украинските бежанци се изнасят от хотелите в Слънчев бряг

Украинските бежанци се изнасят от хотелите в Слънчев бряг - Tribune.bg
Снимка:

Украински граждани се изнасят от хотелите в Слънчев бряг, докато се чака решение на Националния оперативен щаб дали програмата за хуманитарното им подпомагане ще бъде удължена, съобщи БНР.

Междувременно комисия от Икономическа полиция, служители на РПУ в Несебър, НАП и Агенцията за закрила на детето продължава проверките по хотелите за установяването на броя на украинските бежанци. По непотвърдена информация при проверките в част от хотелите в Слънчев бряг, в които са настанени украински граждани, са установени съществени разминавания. 

"Държавата има право да си направо своите проверки, защото казват, че има големи разминавания. Нека да се проверят всички хотели. Обаче 11 човека влизат, икономическа полиция и част от гостите се заключиха и не смеят да отворят, защото мислят, че насилствено ги извеждат. Единственото нещо, което искаме, е държавата ясно да каже тези хора ще ги откараме в лагери или ще ги изгоним през границата или каквото въобще мислят да ги направят", посочва собственикът на хотел в Слънчев бряг Виолета Галева.

Напускайки хотелите у нас, част от украинците не крият, че заминават за Румъния.

"Ние отиваме в Румъния, в град Констанца, защото там програмата за подкрепа на украинските граждани е надеждна до юни. Аз съм с дете и мога да се видя там с мои роднини", сподуля украинката Лена.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати