Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Украинският самолет отново у нас, кацна в Бургас (ВИДЕО)

Общество

Украинският самолет отново у нас, кацна в Бургас (ВИДЕО)

Полетът не фигурира във Flightradar

Огромен украински транспортен самолет кацна тази вечер на летището край бургаския кв. Сарафово, съобщава „Флагман“. Аеропланът е прелетял над жк. „Славейков“ и е стреснал стотици бургазлии заради шума, който издават четирите му двигателя.

Става въпрос за транспортьор Антонов (Ан-124) „Руслан“, който е „малкото братче“ на унищожения в началните дни на войната в Украйна Ан-224 „Мрия“, който беше единична бройка и държеше рекорда за най-голям самолет в Книгата на Гинес, твърди пред Флагман.бг познавач на военната авиация.

Сега този рекорд се държи от типа самолет, прелетял над Бургас и кацнал на летището. Неясно остава какво прави Ан-ът в Бургас. Полетът не е регистриран в сайта за проследяване Flightradar и не фигурира в списъците на пристигащи и заминаващи. Това всъщност е третият път за тази седмица, в който самолетът е забелязан и чут в небето над Бургас.

Около 20:20 часа над града отново се чу грохот на самолет, този път това е украйнски Ан-12ВК. Той също е товарен, но прелетя ниско - курсът му е към Ръжешов, Полша. В 21:05 часа на летище Бургас кацна украйнски Ан-12ВК, който дойде също от полското летище в Ръжешов.

Полетът е карго.  


Топ новини

виж още