Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Улесняват плащането на неприсъствени фишове за пътни нарушения в София

Общество

Улесняват плащането на неприсъствени фишове за пътни нарушения в София

Улесняват плащането на неприсъствени фишове за пътни нарушения в София - Tribune.bg
Снимка:

Фишовете, наложени за неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата, които издава Центъра за градска мобилност, вече могат да се плащат в касите на EasyPay. Новата възможност има за цел максимално да улесни клиентите, съобщават на страницата си от общинското дружество.

Те поясняват, че става дума за неприсъствени фишове, при които не е необходимо водачът да е в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Самият процес на издаването му е дигитален и веднага се отразява като задължение на нарушителя.

Нововъведението е, че на всеки издаден фиш има уникален десет-цифрен код, който е достатъчен за плащане на каса на EasyPay. Така се дава възможност на клиентите да използват мрежата на EasyPay с близо 3000 локации в цялата страна.

Важно е да се знае, че задължението се отчита веднага.

Срокът за плащане е 7-дневен през данъчните служби на общината (без допълнителна такса) или по банков път или на каса на EasyPay. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева.

На интернет страницата на ЦГМ има и специална секция, в която всеки водач може да провери дали има наложена санкция чрез фиш и да я плати онлайн или по някой от другите канали.

През сайта на дружеството проверката на задълженията става по номер на автомобила, по ЕГН или ЕИК, което е улеснение и за фирмените, и за лизинговите превозни средства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати