Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. УМБАЛ-Бургас: Не е отказвано лечение на починалата 36-годишна родилка

Общество

УМБАЛ-Бургас: Не е отказвано лечение на починалата 36-годишна родилка

УМБАЛ-Бургас: Не е отказвано лечение на починалата 36-годишна родилка - Tribune.bg
Снимка:

От болницата твърдят, че тя отказала хоспитализация

Не е отказвано болнично лечение на починалата от COVID-19 родилка Лора Янева, заявиха в писмено становище от УМБАЛ-Бургас, цитирано в бТВ.

Във връзка с публикации в социалните мрежи от лечебното заведение разпратиха и хронология на нейния престой в болница, от която става ясно, че самата Янева първоначално е отказала да бъде хоспитализирана.

„Листът от прегледа при първото й посещение доказва, че въпреки преценката на дежурния лекар, че е за болнично лечение, тя сама е декларирала отказа си. Твърденията, че е била върната, категорично не отговарят на истината“, пишат от лечебното заведение.

Бременната в шестия месец художничка търси медицинска помощ в болницата за първи път на 17 март в 14:20 ч. Тя е откарана до лечебното заведение с линейка. С лекарите споделила, че преди това е била на домашно лечение.

Прегледана е от дежурния лекар в триажа, а в 15 ч. е консултирана от акушер-гинеколог, който е извършил и ехографско изследване.

„Мнението и на дежурния лекар, и на АГ-специалиста е, че тя трябва да бъде приета за болнично лечение. Към този момент състоянието й не е особено тежко, а сатурацията е 98%“, посочват от болницата.

По време на прегледа на Лора Янева е изписана терапия от акушер-гинеколога, която да се прилага, след като бъде настанена в болница.

Ден по-късно състоянието на пациентката се влошава до критично и Лора Янева е приета в реанимация и интубирана. Събира се и лекарска комисия, която решава да изроди бебето, като операцията е извършена веднага.

По време на престоя на родилката в УМБАЛ-Бургас тя е била лекувана с всички възможни медикаменти за COVID-19, сред които ремдесевир и реконвалесцентна плазма. Правени са консултации и с лекари в Александровска болница, както и с ВМА.

Уведомен е и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

От болницата посочват, че по случая е назначена проверка, която ще изясни всички обстоятелства около лечебния процес.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети