Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Управляващите в София се отказват да разширяват и удължават работното време на синята зона

Общество

Управляващите в София се отказват да разширяват и удължават работното време на синята зона

Управляващите в София се отказват да разширяват и удължават работното време на синята зона - Tribune.bg
Снимка:

Причината за оттеглянето на предложенията е „сериозната пандемична обстановка“

Управляващите в София се отказват от декларираните по-рано през годината планове за реорганизация на обхвата и работното време на зоните за платено паркиране в центъра на града. ГЕРБ няма да внесат повторно предложенията си за разширение на синята зона и за присъединяване на нови булеварди и улици към нея, съобщи „Сега“.                                    

Отпада и проектът синя зона да има и в неделя, а през работните дни времетраенето ѝ да се удължи до 20.30 ч., вместо до 19.30 ч., както е сега. Зелена зона пък няма да има в събота, каквито бяха първоначалните анонси. Това стана ясно по време на заседанието на транспортната комисия в Столичния общински съвет. Тя одобри доклад на ГЕРБ за промени в Наредбата за организацията на движението в Столична община.

Така синята зона в София ще продължи да обхваща пространството, оградено от бул. „Христо Ботев“, „Тодор Александров“, „Княз Ал. Дондуков“, „Васил Левски“, „Ген. М. Д. Скобелев“. В работни дни синята и зелената зона функционират от 08.30 ч. до 19.30 ч. В събота синята зона е между 10 и 18 ч., докато през уикенда зелена зона няма. Така ще продължи да е и занапред.

Обхватът на зелената зона все пак ще се промени и към нея се очаква да се присъединят нови части от ж.к. „Яворов“ и от ж.к. „Иван Вазов“.

Зам. шефът на комисията Зафир Зарков от ГЕРБ поясни, че причината за оттеглянето на предложенията е „сериозната пандемична обстановка и по-сериозните затруднения за обществото в най-различни аспекти“. Зарков добави, че столичани могат да са доволни от новия вариант.

По думите му в останалата си част в проекта остават всички положителни промени като дигитализацията на талона за локално платено паркиране и изискването за годишен преглед, за да може само коли в експлоатация да получават такъв стикер. Предложенията на управляващите в СОС предвиждат още електронни винетни стикери за паркиране в центъра да заменят сегашните лепенки по стъклата на автомобилите. Е-винетките ще могат да се купуват онлайн, без на ползвателите им да се налага да посещават офис на Центъра за градска  мобилност.

                                                                                                                                                                                   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати