Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ураганният вятър нанесе щети в Хасково, Пловдив, Пазарджик и Сливен

Общество

Ураганният вятър нанесе щети в Хасково, Пловдив, Пазарджик и Сливен

Ураганният вятър нанесе щети в Хасково, Пловдив, Пазарджик и Сливен - Tribune.bg
Снимка:

Вятър от близо 100 километра в час събори покрив на училище в Хасково

Хасково

Вятър от близо 100 километра в час събори покрив на училище и огромна топола в Хасково, предаде Нова телевизия. Няма пострадали от бурята, която все още продължава.

Вятърът е бутнал ламаринен покрив, който е паднал в двора на училище „Шандор Петьофи“.

Тази сутрин обстановката в Хасково е била изключително тежка. До падналото дърво има още такива, които ще бъдат отрязани, обясни кметът на общината Станислав Дечев. На много места в града се работи по отстраняването на нанесените от вятъра щети.

Пловдив

Над 30 сигнала в Пловдив. Половината са за територията на Пловдив, а другите за общините Първомай и Асеновград, Марица, Карлово, Стамболийски и Съединение. Електрически стълб се стовари върху паркирал автомобил в „Тракия“ в Пловдив. И в  други райони на града има сигнали за паднали стари клони от дървета, които са нанесли щети въху паркираните автомобили.

Свирепият вятър в стоварил огромно дърво на пътното платно в кв. „Кючук Париж“. За щастие, по това време никой не е минавал през улицата. Хората обявиха, че ще съдят общината за нанесените щети по колите им, съобщи Нова телевизия.

Сливен

В Сливен поривите на вятъра достигнаха 90-120 км/ч. и причиниха сериозни щети по електропреносната и тролейбусната мрежа.

Екипи на пожарната, „Пътнически превози“ и общинското предприятие „Озеленяване“ в Сливен са били на терен през цялата нощ и продължават да работят.

В различни части на града има скъсани електропроводници, прекършен е и стълб за улично осветление, изкоренени са дървета, има множество паднали клони. Съборени са части от оградите на няколко детски градини и на детска площадка.

Пазарджик

На 15 сигнала са се отзовали пожарникарите от Пазарджик през изминалото денонощие.

Най-много от тях са за паднали дървета и предмети в резултат на поривистия вятър.

Екипите са премахнали паднали дървета и клони на пътя Пазарджик-Бошуля, между селата Черногорово и Овчеполци, на пътя Панагюрище-Оборище, както и на територията на град Пазарджик.

Три са и случаите на запалени комини.  Няма пострадали хора.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема