Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Урсула фон дер Лайен пристига в България за откриването на интерконектора с Гърция

Общество

Урсула фон дер Лайен пристига в България за откриването на интерконектора с Гърция

Урсула фон дер Лайен пристига в България за откриването на интерконектора с Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Урсула фон дер Лайен ще пристигне в България за откриването на интерконектора с Гърция. Това потвърди днес лично председателят на Европейската комисия пред bTV.

"Това е решение за надежден източник, който не търси да използва газа като оръжие", коментира тя веднага след речта си за състоянието на Съюза пред евродепутатите в Страсбург.

„Зависимостта ни от Русия ни струва много скъпо”, каза тя. Урсула фон дер Лайен коментира опитите на България да възстанови преговорите с „Газпром”.

„Видяхме през последните месеци, че Путин използва газа като оръжие. Всички 27 държави членки се съгласиха, че трябва да се търсят други източници, различни от руските, за да се освободим от тази зависимост. Това отключи настоящата енергийна криза. Причината за енергийната криза е войната на Путин в Украйна. Много е важно да се търсят алтернативи. Аз ще бъда в България за откриването на интерконектора с Гърция. Това е добро решение за търсене на надеждни източници, които не използват газа като оръжие”, каза Фон дер Лайен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати