Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Успешна акция срещу бракониери на язовир „Ястребино“

Общество

Успешна акция срещу бракониери на язовир „Ястребино“

Снимка:

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури/ИАРА/ в Разград и доброволците на Централната рибно опазваща организация-клон Ястребино проведоха съвместна акция на язовир „Ястребино“ край Антоново, съобщиха от ИАРА. Извадени са кошове за раци, съставени са актове на недобросъвестни рибари.

Акцията на водоема е след сигнал на тел. 112 за риболов с мрежа тип „серкме“ на язовира. При посещение през деня и оглед на място е установено, че във водата са пуснати три винтера - тип „черво“, за улов на раци, всеки - с дължина по 3 метра. Съставен е и акт за улов на маломерна риба от вида шаран.

„Плавно започват да намаляват недобросъвестните рибари, но ако има чести санкции, ще има респект и рибарите ще се съобразяват“, коментира доброволец от акцията. Язовирът, който е най-големият на територията на Търговищка област, продължава да привлича любители-рибари и любители на природата.

„Най-тревожното е, че те замърсяват безогледно. Натъкваме се на грозни гледки - събрани торбички с отпадъци, а неизхвърлени. По-лошото е, че има и закачени точно под табелата, приканваща към отговорно поведение към природата“, сподели ръководителят на доброволците Шенол Хасанов.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема