Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Утрешните протести започват в 8:00, учениците да тръгнат за матурата по-рано

Общество

Утрешните протести започват в 8:00, учениците да тръгнат за матурата по-рано

Утрешните протести започват в 8:00, учениците да тръгнат за матурата по-рано - Tribune.bg
Снимка:

Утре, 18 май, от 8 часа ще започнат протестите в София на превозвачите, съобщават транспортните синдикати. От Федерация на транспортните работници „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в Българи уточняват, че до 9:30 часа работещите в столичния транспорт ще проведат протест на кръговите кръстовища на площад „Лъвов мост“ и площад „Сточна гара“, както и на Петте кьошета.

Демонстрациите ще преминат в шествие с обща крайна точка - Министерство на финансите, където за 10 часа е насрочен също протест.

Недоволните граждани ще продължат с шествие от 10.30 часа  към Министерския съвет, където от 11 до 13 часа ще проведат протестен митинг, съобщава БНР.

„Учениците да тръгнат много по-рано за утрешния държавен зрелостен изпит с оглед на очакваните протести на превозвачите и на Столичния автотранспорт“, посъветва в интервю за държавното радио Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то  училище „Акад. Михаил Арнаудов“ в София.

Той изрази надежда протестните действия да започнат след началния час на матурите.

Според Стаматов е добре зрелостниците да са на мястото на изпита 30-40 минути по-рано и предварително да проиграят маршрута до съответното учебно заведение – съвети, които са валидни със или без протести.

„Тройката става малко по-трудно достижима заради покачването на долната граница на летвата за точки и оценка, но няма да има промяна по отношение на златната среда, още по-малко за високите оценки“, уточни още Диян Стаматов.


Топ новини

виж още
Актуална тема