Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Уволнения в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора заради случая с неприета родилка

Общество

Уволнения в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора заради случая с неприета родилка

Снимка:

Гинеколог и акушерка изгубиха работата си заради случай от Старозагорско, който стана публично известен и при който се наложи на жена в напреднала бременност да обиколи три болници докато бъде приета.

След като материал по темата е излъчен по национална медия, в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е направена проверка. От видеонаблюдението, както и от обясненията на дежурния екип – акушер-гинеколог и акушерка, става ясно, че на бременната жена след пристигането ѝ в лечебното заведение е извършен клиничен и инструментален преглед в 03:15 часа на 11 декември.

При прегледа се установява липса на родилна дейност и наличие на нормално състояние на плода, с ясни тонове. След приключване на прегледа на родилката е разяснено, че в момента не се налага спешно приемане, което може да се осъществи при необходимост в избрана от нея болница или да постъпи в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница, но след края на започнало в момента раждане на друга родилка.

Жената не е заявила намеренията си, заявяват от лечебното заведения и уточняват: Пристигането на родилката на територията на Университетска болница и напускането ѝ е видеодокументирано.

Независимо от това, лицата, които са извършили прегледа на бременната жена и нейното здравно обслужване, са освободени от работа, считано от 18 декември 2020 г. поради неизпълнение на задълженията си, посочени в Правилника за дейността на лечебното заведение, уточниха от ръководството на болницата.

От репортажите по медиите става ясно, че родилното отделение в областната болница на гр. Ямбол е с преустановена работа от няколко дни, но такава информация не е подадена по съответния ред до лечебните заведения в съседните области. УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ също не е информирана за това обстоятелство. Бременната жена е посетила АГ кабинет към областната болница в Ямбол вечерта към 0 часа на 11 декември и независимо от това преглед не е извършен, а родилката е била насочена без никаква документация към Унииверситетската болница в Стара Загора, заявават от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още