Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Уволниха близкия до Тома Белев директор на „Национален парк Рила”

Общество

Уволниха близкия до Тома Белев директор на „Национален парк Рила”

Уволниха близкия до Тома Белев директор на Национален парк Рила - Tribune.bg
Снимка:

Служебният екоминистър е взел решението като засега причините не са оповестени официално

Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова е освободила Владимир Милушев от поста директор на дирекция „Национален парк Рила”. Информацията потвърди самият той на страницата си във Фейсбук. „За мен беше чест и отговорност да съм начело на дирекция „Национален парк Рила”. Чест, защото планината означава много за мен и знам колко много тя означава и колко дава на още толкова много хора.  Беше, защото от днес вече не съм директор. Така реши служебният министър на околната среда и водите”, пише той и продължава: „След тези 7 месеца, в които бях начело на администрацията на най-големия национален парк в България, искам да благодаря на всички, с които заедно работихме за доброто Рила и хората, свързани с планината. Благодаря, както на колегите в дирекцията на Парка, така и на всички хора извън Дирекцията, които подкрепяха нашата работа! Без всички вас нямаше да успеем да свършим толкова полезни неща”.

По информация на Еко Новини причина за решението е, че Милушев, който е бивш служител на Природен парк Витоша по време на управлението на Тома Белев, е уволнил голяма част от дългогодишните експерти, които работят в парка, заменяйки ги с представители на зелени неправителствени организации без опит в сферата.

По неофициална информация обаче в парка има и трагичен случай - преди седмица един от освободените служители се самоубил и това е провокирало министъра да вземе спешни мерки.

Милушев бе в тежък конфликт на интереси при назначаването си -  едновременно беше директор на парк Рила и управител на клона в Благоевград на швейцарско-българската зелена фондация „Биоразнообразие”, отбелязва още агенцията. Освен това бе назначен без конкурс. Той е и бивш кандидат за депутат от Демократична България.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати