Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Уволняват петима служители на болница „Св. Георги“ в Пловдив след случая с починалите пациенти

Общество

Уволняват петима служители на болница „Св. Георги“ в Пловдив след случая с починалите пациенти

Снимка:

Резултатите показват, че седем души имат вина за скандалния случай

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото КОВИД-звено, които впоследствие починаха.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ, съобщиха от лечебното заведение.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациента, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.  

 


Коментари (1)

chichka Ха познайте сега дали болниците няма да си заключат вратите и да приемат само леките случаи? И дали някой лекар ще подпише приемане на пациент от линейка без да има под ръка двама санитари и две мед. сестри!
20.11.2020 15:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още