Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Уволняват пияния фелдшер от Дома за хора с умствена изостаналост край Горна Оряховица

Общество

Уволняват пияния фелдшер от Дома за хора с умствена изостаналост край Горна Оряховица

Уволняват пияния фелдшер от Дома за хора с умствена изостаналост край Горна Оряховица - Tribune.bg
Снимка:

Уволняват пияния фелдшер от скандално нашумелия Дом за хора с умствена изостаналост в района на Горна Оряховица. Кметът на града Николай Рашков открил след проверка в дома в село Драганово потресаващи условия и пиян персонал, който оставял нуждаещите се без надзор. След разказа на кмета прокуратурата се сезира и предстои проверка.

80 са потребителите на дома край Горна Оряховица. За тях се грижи персонал от около 15 човека. Това заяви пред Нова телевизия Анелия Димитрова, директор на Дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово.

Тя добави, че основната задача, която си е поставила, след като е заела поста е да бъдат направени редица реформи, а работата в институцията да следва българското и европейското законодателство. "За всичко, което съм забелязала съм сигнализирала ръководството на общината в лицето на кмета и ресорния заместник-кмет. Благодаря на общината за извършената проверка. Когато има нередности следва да бъдат коригирани. Потърпевшите лица ще бъдат наказани. Служителят с най-висок промил алкохол ще бъде дисциплинарно уволнен", добави тя.

Димитрова уточни, че в дома работят и много качествени служители, които са професионалисти в своята сфера.

"До мен през годините са стигали доста сигнали за злоупотреба със средствата на потребителите. Благодаря на прокуратурата, че се е самосезирала. Аз подготвях сигнал по този казус. Това е сериозен проблем", уточни директорът на дома. Тя добави, че обитателите не са били оставяни без надзор, тъй като те имат и лично време. "Във времето много се е изписало за дома, наистина е имало нередности, но сигнали освен до мен са достигали и до общината", уточни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати