Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Бургас отпада задължителното носене на маски на открито

Общество

В Бургас отпада задължителното носене на маски на открито

В Бургас отпада задължителното носене на маски на открито - Tribune.bg
Снимка:

От 5 април всички детски градини ще бъдат отворени

Изискването за носене на предпазни маски на открито в Бургас отпада, считано от 1 април. Тогава отпада и въведеният вечерен час за учениците, ненавършили 18 години. Всички останали мерки срещу COVID–19, описани в последната заповед на министъра на здравеопазването, остават в сила на територията на общината, съобщава бТВ.

От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще бъдат отворени. Призивът на Общинския щаб за борба с епидемията е тези родители, които имат възможност, да осигурят грижи за децата си в домашни условия, за да се ограничат контактите и струпванията на хора.

Заради все още усложнената епидемична обстановка в Бургас ще бъдат направени някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването. Те включват:

Пенсионерските клубове остават затворени за посещение;

В дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е все още голямо. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания. Към настоящия момент все още има свободна леглова база в медицинските заведения, но при увеличаване броя на заболелите от коронавирус РЗИ–Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителен брой легла в болниците в областта.

Призивът на медиците е хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да не се натоварва излишно свободния ресурс от спешни екипи. По искане на болниците община Бургас е поръчала доставянето на кислородни концентратори за обдишване, които ще бъдат разпределени между лечебните заведения.                                                                                                                                                                                            


Топ новини

виж още
Актуална тема