Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Бургас се наложи да разширяват вратата, за да вкарат фризер за ваксините

Общество

В Бургас се наложи да разширяват вратата, за да вкарат фризер за ваксините

В Бургас се наложи да разширяват вратата, за да вкарат фризер за ваксините - Tribune.bg
Снимка:

Хладилното съоръжение може да събере 175 500 броя ваксини, информираха от РЗИ

В РЗИ- Бургас пристигна специалният фризер, в който ще се съхраняват ваксините на „Пфайзер“. Спънка обаче се оказа вратата, през която трябва да премине съоръжението. Наложило се е вратата на помещението, в което той трябва да бъде поставен да бъде разширена.

„Размерите са доста големи - 2 метра височина и метър и 20 дълбочина и ширина. Наложи се да се отремонтира вратата на помещението, за да може да бъде вкаран фризерът. Хладилното съоръжение ще може да побере 175 500 броя ваксини, тъй като част от ваксините се съхраняват при много ниски температури“, каза д-р Величка Григорова, директор „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Бургас пред Би Ти Ви.

Фризерът е с вместимост 850 литра, поддържа температура от минус 40 до минус 86 градуса. По препоръка на производителя на ваксините могат да се съхраняват до 6 месеца, каза кметът Димитър Николов. Помещението, където ще е фризерът, е с видеонаблюдение, има и осигурена жива охрана. Като начало с ваксините ще бъдат осигурени областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Ваксинирането е разпределено да се извърши на пет фази. В първата попадат лекарите, фармацевтите и стоматолозите - хората на първа линия. Към момента няма официална информация кога ще пристигнат първите ваксини. Кметът Димитър Николов каза, че в Бургас не се отчита спадане на нивото на заболеваемост. Голям проблем е липсата на лекари в болниците. Голяма част от медиците са или болни, или под карантина. В големите хипермаркети в града започват проверки заради сигнали за струпване на много хора в обектите. Контролът ще бъде поет от служителите на полицията.


 

Етикети фризер, врата

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети