Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В девет пункта на Столичната община ще се поставят ваксини срещу COVID-19 този уикенд

Общество

В девет пункта на Столичната община ще се поставят ваксини срещу COVID-19 този уикенд

Снимка:

През почивните дни - 23-ти и 24 октомври, освен всички седем изнесени ваксинационни кабинети, организирани от Столичната община, ще работят и двата пункта в станциите на софийското метро при НДК и между Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ и „Орлов мост“, съобщиха от Столичната община.

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9.00 до 14.00 ч., а този между Софийски университет "Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост" - от 12.00 до 17.00 часа. Екипи от общинските поликлиники и болници ще ваксинират от 13.00 до 18.00 ч. в търговските центрове „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“ и The Mall на бул. „Цариградско шосе“. Изнесеният пункт в Културния дом в ж.к. „Дружба“ до парка с езерото ще работи отново от 9.00 до 16.00 часа.

От 9.00 ч до 14.00 ч. ще работи и имунизационният кабинет в 12 ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. „Люлин“ 9, ул. „Иван Бойчев“ 17, ет. 1, каб. 5. По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са разкрити допълнителни възможности за поставяне на имунизация срещу COVID-19 с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират.

Организацията на работата се извършва от екипи на общинските дирекции „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“ с помощта на Столичната регионална здравна инспекция.

Само за вчерашния ден поставените ваксини срещу COVID-19 в общинските пунктове и кабинети са общо 971. В Диагностично-консултативните центрове /ДКЦ/ и в двата пункта в метростанциите са поставени 763 ваксини, а в мобилния пункт, открит до пилоните на НДК само за ден са поставени 208 ваксини против коронавирус.  


Топ новини

виж още

Актуална тема