Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравният министър разписа заповедта: От утре – по-малко посетители в дискотеките и нощните заведения

Общество

Здравният министър разписа заповедта: От утре – по-малко посетители в дискотеките и нощните заведения

Снимка:

Здравният министър нареди със заповед намаляване наполовина на капацитета на дискотеки, пиано барове, клубове и други нощни заведения. В тях ще се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от нетната търговска площ на обекта. Обектите ще бъдат подложени на строг контрол от страна на БАБХ.

„Единствената възможност да намалим натиска върху здравната система е да спазваме мерките и да търсим решения как да намалим хората, които да се заразят с вируса“, посочи министър Ангелов по време на срещата си по-рано с представители на Асоциацията на заведенията.

„Ние знаехме че зимата ще има скок на заболели и заразени. Най-важното за бранша и здравните власти е да запазим здравето на хората, но и да не се стига до стига до повторение на ситуацията от март. Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне, готови сме на всякакви компромиси“, заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията в България.

Той отбеляза, че в Европа баровете и дискотеките са затворени, а бройката на болните се качва и „проблемът може би не е в заведенията“. „Там, където не се спазват мерките по предписание, следва глоба, следва затваряне. Няма да има компромис. Залогът е животът на всички нас“, каза здравният министър на срещата.

В заповедта е разписано,че присътвени остават занятията в училищата и университетите. При езиковите и образователни центрове и занимални ако не може да се премине в електронна среда, е необходимо да бъде осигурена физическа дистанция между лицата от 1,5 метра.

Конференции, семинари и изложния се препоръчва да се организират в дистанционна форма, а при невъзможност могат да се провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет, при спазване на физическа дистанция. Наполовина остава и капацитета на кината, театрите и концертите.

Пълната заповед вижте ТУК!   


Коментари (8)

Емилия Най- важно е здравето, разбира се, но наистина икономиката ни няма да издържи, ако толкова хора отидат на борсата. Нека да спазваме мерките и да засилят контрола, но бранша трябва да запази и работата на хората си.
22.10.2020 17:55 / Отговор
То пък един бранш. Веднага всички дискотеки, барове, клубове трябва да се затворят. А ресторантите, механите и бистрата да работят и да предлагат храна за вкъщи. Стадионите също да са без публика. Голяма грешка беше 12000 души на стадион.
22.10.2020 18:14
Иван Антов Абе стана ясно, че това със затварянето на заведения не работи! Поне там има контрол. Ако се събират по домовете на тумби по- сигурно ли ще е?
22.10.2020 18:02 / Отговор
Илия Воденичаров Адмирации за поведението на бранша - отговорни са и към посетителите и към служителите си. Не трябва да се допуска затравяне на заведения!
22.10.2020 21:22 / Отговор
Емил Генов Господин Алибегов, благодаря ви и подкрепям напълно казаното от вас! Още едно затваряне ще е пагубно за бизнеса. Спазваме всички мерки, похарчихме сума ти пари за дезинфектанти, намалихме капацитета. Там, където затвориха, случаите продължават да се увеличават и то много повече, отколкото в България.
22.10.2020 21:29 / Отговор
Емил Генов Господин Алибегов, благодаря ви и подкрепям напълно казаното от вас! Още едно затваряне ще е пагубно за бизнеса. Спазваме всички мерки, похарчихме сума ти пари за дезинфектанти, намалихме капацитета. Там, където затвориха, случаите продължават да се увеличават и то много повече, отколкото в България.
22.10.2020 21:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още